Category: Beveiliging

Kwetsbaarheid in Chrome-browser

Google heeft een ernstige use-after-free-kwetsbaarheid in zijn Chrome-browser gedicht. Er is een exploit voor de zeroday-kwetsbaarheid in omloop. Google raadt gebruikers aan zo snel mogelijk te updaten naar de laatste versie van de browser. U kunt uw browser updaten door de stappen te volgen zoals in de afbeelding weergegeven hieronder:

Continue Reading

Microsoft-scam leverde criminelen vorig jaar zeven miljoen euro op in Nederland

Criminelen die zich voordoen als medewerkers van de Microsoft-helpdesk hebben vorig jaar in Nederland volgens de Nederlandse politie bijna tweeduizend slachtoffers gemaakt. Daarbij zouden ze zeven miljoen euro buitgemaakt hebben. Een van de slachtoffers is een bedrag van 98.000 euro afhandig gemaakt en zeventig procent van de gedupeerden is ouder dan vijftig jaar, meldt de politie.

Continue Reading

Ondersteuning van Office 2007 stopt.

Op 10 oktober 2017 eindigt de ondersteuning voor Office 2007. Vanaf die datum brengt Microsoft geen beveiligingsupdates meer uit voor eventuele lekken die aangetroffen worden in de officesuite. Thijssen ComputerHulp adviseert u te upgraden naar een nieuwere versie, 2016 is de laatste versie op dit moment. Versie 2019 zijn ze wel mee bezig. Neem contact

Continue Reading

Kwetsbaarheid in CCleaner programma

Helaas is het gebleken dan in CCleaner een kwetsbaarheid is ontstaan. Het is een dringend advies om uw CCleaner meteen te updaten naar de laatste versie. Als u gebruik maakt van de gratis versie kan dat via de volgende link: https://www.piriform.com/ccleaner/download/ Wanneer u gebruik maakt van een betaalde versie zult u als het goed is

Continue Reading

ThijssenComputerHulp.nl nu ook met SSL beveiliging

De SSL-technologie (Secure Sockets Layer) wordt gebruikt om de overdracht van gegevens via internet te beveiligen. Het versleutelt en beschermt de gegevens, door deze te versturen met behulp van het HTTPS-protocol. SSL garandeert de bezoekers van een site dat hun gegevens niet worden onderschept door fraudeurs.

Continue Reading